شرکت کنندگان در این انجمن در مورد غلبه بر مشکلات و موانع مبادله تجاری و روند صادرات محصولات سوریه و اردن ، ارائه تسهیلات برای جریان کالا ، معافیت های گمرکی ، فعال کردن کار مشترک برای تسهیل عبور کالا ، چه ترانزیت و چه تجارت بین دو کشور ، به ویژه با بخش خصوصی ، که می خواهد مبادلات تجاری را افزایش و کار گذرگاههای مرزی را توسعه دهد ، بحث کردند.
شرکت کنندگان همچنین در مورد ارتقاء روابط اقتصادی دوجانبه به سطح بهتر ، فعال کردن کار کمیتههای مشترک ، حمایت از صنایع محلی هر دو طرف ، ارائه لیست کالاهای مجاز برای واردات و صادرات و همچنین تشکیل شورای بازرگانی سوریه و اردن و ایجاد مشارکت اقتصادی در سطح بخش تجاری بحث کردند.
به نوبه خود ، نائل الکباریتی ، رئیس اتاق بازرگانی عقبه ، توضیح داد که روابط سوریه و اردن به طور مداوم در حال بهبود است ، و اشاره کرد که هدف این مجمع بررسی مشکلات صادرکننده یا واردکننده سوریه و اردن است، تا آنها را به تصمیم گیرندگان ارائه دهد و راه حل هایی برای آنها پیدا کند ، و نیز به منظور توسعه روابط مبادله تجاری بین دو کشور از نظر تردد کامیونهایی که بین مرزها عبور میکنند.
الکباریتی همچنین تاکید کرد که بخش خصوصی اردن به دنبال توسعه اقتصاد مشترک بین دو کشور از طریق صادرات و ترانزیت در گذرگاهها و بنادر سوریه با مشارکت بازرگانان و دولت سوریه است.
از سوی دیگر ، عامر حموی ، معاون رئیس فدراسیون اتاق های بازرگانی سوریه و رئیس اتاق بازرگانی حلب ، از طرف اردن خواست تا تلاش هایی برای حمایت از محصولات سوریه ، که مهمترین آنها محصولات چرمی ، لباس و کفش است ، انجام دهد، به ویژه اینکه محصول سوریه در بین مصرف کنندگان اردن محبوب است و به نفع هر دو طرف است.
حمزه عصام حاج حسن ، نایب رئیس سازمان منطقه اقتصادی عقبه ، نماینده دولت اردن در این مجمع توضیح داد که هدف از تشکیل این مجمع ، بحث موضوعات غلبه بر موانع و دشواریهای تجارت بین سوریه و اردن ، افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور ، و حمایت از سرمایه گذاران ، صنعتگران و تجار سوری برای گسترش تجارت خود و دسترسی به بازارهای خارجی از طریق اردن است.
منبع: خبرگزاری جمهوری عربی سوریه